Megan Markl prekršila još jedno kraljevsko pravilo

745

Megan Markl ponovo se našla na udaru kritike zbog kršenja kraljevskih pravila. Nakon što je na svečanoj proslavi Božića u Sandringamu u Velikoj Britaniji podigla prašinu isplazivši jezik u javnosti, u Kardifu je prekršila još jedno strogo pravilo.

Princa Harija i njegovu izabranicu dočekalo je mnoštvo razdraganih Velšana koji nisu krili oduševljenje budućom pripadnicom britanske kraljevske porodice.

Lijepa Amerikanka dočekana je euforično, s cvijećem i poklonima, a zbog jedne malene obožavateljke Megan Markl je prekršila i strogi kraljevski protokol.

Ona se srdačno pozdravljala s okupljenim ljudima ispred dvorca u Kardifu, a tokom susreta s Velšanima nije skidala široki osmijeh s lica. Kada ju je jedna devojčica zamolila za autogram, sada već bivša holivudska glumica uzela je hemijsku olovku i potpisala se, kao što je to do sada uradila ko zna koliko puta.

Međutim, tim je potezom Markl prekršila strogo kraljevsko pravilo koje nalaže pripadnicima porodice da ne dijele autograme i ne pristaju na selfije s obožavaocima. Umjesto toga, uobičajeno je da pripadnici kraljevske porodice na zahtjev za autogram odgovaraju pristojnim “Ne, ne mogu”.

Prema protokolu, autogram ne smije da se da jer se time olakšava potencijalno falsifikovanje kraljevskog potpisa.

Jedini izuzetak napravio je princ Čarls, kada je žrtvama poplave u Kornvolu napisao na parčetu papira “Čarls 2010”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA