Masakr u Kabulu: Najmanje 63 mrtvih

531

Najmanje 63 osobe su poginule, a više od 150 je povrijeđeno u eksploziji bombe u vozilu Hitne pomoći u Kabulu, saopštile su avganistanske vlasti.

Ministarstvo zdravlja navelo je da se strahuje da će broj žrtvava biti veći. U prvim izvještajima su se pominjali samo povrijeđeni, ali je ubrzo broj žrtava počeo drastično da se povećava.

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gdje se nalaze kancelarije Evropske unije i sjedište avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nedjelju dana nako što su izveli napad i na hotel “Interkontinental” u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba.

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu posebno u diplomatskoj četvrti gdje se nalaze ambasade i sjedišta stranih institucija. Poslanik Mirvais Jasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog savjeta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo. On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji, prenio je Rojters.

Avganistanske snage bezbjednosti bore se protiv talibana od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA