Marina Maljković ponovo predvodi Srbiju

838

Najtrofejniji ženski srpski stručnjak ikada Marina Maljković, nakon što se vratila na klupu reprezentacije Srbije poslije samo godinu dana, poručila je da nijednog trenutka nije razmišljala kada je dobila poziv predsjednika KSS Predraga Danilovića.

– Moje prisustvo ovde nije hir, odluka nije donijeta nakon dubokog razmišljanja, već onako kako se osjećam. Imam dužnost prema državi, narodu i Karađorđevoj zvijezdi koju sam dobila i zato sam lako prelomila da se vratim – rekla je Maljković na promociji u Kući košarke u Sazonovoj.

Maljković je predvodila nacionalni tim do titule evropskog šampiona i bronze na Olimpijskim igrama u Riju, prije nego što je 3. januara prošle godine podnijela ostvaku zbog prevelikih obaveza.

Hvala Daniloviću što je imao razumjevanja 3. januara, što je od velike važnosti za saradnju. Nisam očekivala, niti razmišljala o povratku, tajming je bio jako dobar i razumjeli smo se u “dvije reči”, za razliku od neprospavanih noći kod odlaska.

Prema njenim riječima svjesna je kakve su ambicije na narednom prvenstvu Evrope 2019. godine u Srbiji.

– Malo ljudi želi da se vrati na mjesto velikih uspjeha. Nisam ja važna, radiću najbolje što mogu i nadam se da ćemo opet obradovati naciju. Kada počne EP mene niko ne mora da pita oko ambicija. Predočila sam plan šta treba da radimo, slijedi period teškog rada. Ne trošim lako riječi.

Predsjednik KSS Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo što je Maljković potpisala dvogodišnji ugovor.

– Bio je 3. januar kada nije bio prelijep povod, ali sada sam srećan što smo opet u ovom sastavu i što će Marina biti selektor ponovo. Veoma sam srećan i zadovoljan, a vjerujem i sportska javnost u zemlji – rekao je Danilović.

Ana Joković, potpredsjednica KSS za žensku košarku, takođe nije skrivala sreću.

– Svi znamo da će Srbija biti domaćin EP prvi put i to automatski znači da smo morali da dovedemo najboljeg selektora. Nažalost, ne učestvujemo ove godine na Svjetskom prvenstvu, igraćemo na turniru u Kini. Imamo dosta vremena da se spremimo – zaključila je Joković.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA