Košarkaši Leotara na pripremama (VIDEO)

774

Košarkaški klub Leotar možda je u svojoj istoriji imao najuspješniju sezonu. Jesenji dio Prve lige RS završili su na prvom mjestu skorom 11 : 0. Pripreme za proljetni dio su počele i postoji blagi optimizam da će se vratiti u Premijer ligu.

Iako su na početku jesenje sezone razmišljali kako se zadržati u Prvoj ligi RS, nakon što je isti napustilo jedananaest prvotimaca, ipak je konačni rezultat bio odličan. Na najpoželjniji način učetvovali su u ovom takmičenju. Od jedanaest utakmica, koliko se igralo, ostvarili su 11 pobjeda. Među rivalima bili su im i klubovi Igokea i Borac iz Banjaluke.

– Igrali smo super ta oba kluba su respektabilni protivnici, mada smo zaboravili prva utakmica protiv Bratunca je nama najteža bila zato što smo igrali bez dva igrača. Prvi meč svi smo bili stegnuti, čak su vodili krajme treće četvrtine 12 razlike. Mislim da je ta pobjeda nas prva mentalno otvorila da možemo da radimo ovo što radimo – rekao nam je Dražen Šegrt, trener košarkaša Leotara.

Dva košarkaša koja su se i vratila u redove Leotara, najviše su i doprinjela dobrim rezultatima. Svojim trudom, radom i zalaganjem sjajna postava igrača su neočekivan rezultat pretvorili u stvarnost koja im je dodatni vjetar u leđa za još predaniji rad.

– Nije niko očekivao tih jedanaest nula, kad smo krenuli na početku da treniramo imali smo ambiciju da ostanemo u Prvoj ligi RS kako je vrijeme odmicalo i utakmice išle jedna za drugom igrali smo sve bolje i dizali formu, tako da smo ostvarili ovih 11 : 0 – potvrdio je Luka Radmilović. košarkaš Leotara.

Njegovo mišljenje djelimično dijeli i njegov kupski kolega Dejan Šakotić, kapiten ekipe.

– Jednostavno nisam našao neki bolji inostrani angažman na početku sezone i počeo sam da treniram sa ekipom. Jednostavno je tako ostalo do danas. Možemo da budemo prezadovoljni do sada urađenim i treba da nastavimo da pobjeđujemo jer skor od 11:0 je odličan – smatra Šakotić.

Počele su pripreme za drugu polusezonu, a stručni štab i igrači imaju blagi optimizam da bi mogli završiti na vrhu i vratiti se u Premijer ligu BiH.

– Nećemo s ezanositi sa nekim veliki snovima o Premijer ligi, jer to mora da isprate finasije, da iamo relano pokriće u novcu, mi ćemo što se sportskog dijela tiče svaki meč, četvrtinu, svako kolo do kraja odigrati bez ikakve kalkulacije – dodaje trener Šegrt.

Ovo je izuzetno mlada ekipa Leotara u kojoj Slaviša Vuković ima 30 godina, kapiten Šakotić 23 godine, dok su ostali igrači između 17 i 20 godina.

Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA