Kladionice objavile kvote za gradonačelnika Beograda

1494
Irena Vujović

Kladionica Mocart objavila je kvote za beogradske izbore. Favorit za gradonačelnika Irena Vujović sa liste Aleksandra Vučića.

Kvota da će Irena Vujović biti novi gradonačelnik je 2,5 što znači da će oni koji na njen izbor budu uložili 100 dinara, dobiti 250 dinara u slučaju da preuzme tu funkciju.

Drugi favorit sa kvotom tri je sadašnji gradski menadžer Goran Vesić, dok je kvota na to da će Siniša Mali nastaviti da obavlja funkciju gradonačelnika Beograda 3,5.

Slijede nosilac liste “Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd” Zoran Radojičić sa kvotom četiri, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sa 4,5, bivši gradonačelnik Dragan Đilas sa 5,5 i aktuelni ministar rudarstva iz Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić sa 6,5.

Kvota na Šešelja 300

Kvota da će Aja Jung, balerina koja je druga na listi “Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd”, biti gradonačelnica je 20, slijede Andreja Mladenović sa kvotom 25, Saša Janković i Vuk Jeremić sa kvotom 30, Dragan Šutanovac koji ima kvotu 45, Zorana Mihajlović 70, Luka Maksimović 200 a Vojislav Šešelj 300.

Kvota na lidere Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, pokreta “Dosta je bilo” Sašu Radulovića i Dveri Boška Obradovića je 500, koliko iznosi i kvota na direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca.

Izbori za odbornike Skupštine grada Beograda održaće se 4. marta.

Ko je žena koja bi mogla da bude prva gradonačelnica Beograda?

Irena Vujović je rođena 1983. godine. Po obrazovanju je diplomirani ekonomista – master, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu.

Nakon izbora 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Potom ju je, gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih djelatnosti. U maju 2014. dala je ostavku na poslanički mandat, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ona ne može istovremeno da obavlja i funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.

Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine, prenosi Istinomer.

Kada je bila poslanica, proglašavali su je za nezvaničnu mis parlamenta. Pažnju su tada privlačile njene fotografije na društvenim mrežama.

Irena Vujović
Irena Vujović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA