Ivanoviću “presudili” sa šest metaka!

404

Oliver Ivanović, predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”, ubijen je sa šest hitaca ispaljenih iz pištolja “duga devetka” sa prigušivačem pokazala je obdukcija, izjavila je šef Odjeljenja sudske medicine Bolnice u Kosovskoj Mitrovici Suzana Metejić.

– Na tijelu su pronađene četiri prostrelne i dve ustrelne rane – rekla je Matejićeva, koja je predvodila ekipu srpskih patologa koji su u Bolnici u sjevrenom dijelu Kosovske Mitrovice učestvovali u obdukciji zajedno sa ljekarima Instituta za sudsku medicinu iz Prištine.

Matejićeva kaže da je obdukcijom utvrđeno da je smrt trenutno nastupila i da je ubica pucao sa udaljenosti veće od dva metra.

– Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržlaa u tijelu. Povrede su u predjelu gonjeg dijela grudnog koša – precizirao je direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović, nakon obdukcije koja je trajala oko četiri sata.

Prema njegovim riječima, hici su povrijedili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru, uslijed čega je došlo do trenutnog iskrvarenja.

Metejićeva je dodala da je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na profesionalan način.

Kovčeg sa posmrtnim ostacima Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, biće izložen u sjedištu Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u Kosovskoj Mitrovici, kako bi mu građani odali počast.

Posmrtni ostaci Olivera Ivanovića sutra će biti prevezeni u Beograd, gdje će na Novom groblju biti obavljena sahrana.

Vrijeme i datum sahrane biće naknadno saopšteni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA