Ivanić odgovorio: Kasno je za Treći puk!

749

Ponovo se priča o Trećem puku Oružanih snaga BiH i to četiri dana prije Dana Republike. Predsjednik RS Milorad Dodik je pozvao srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da svojom odlukom obezbijedi učešće pripadnika Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda u svečanom defileu.

– Očekujem Vaš odgovor u što kraćem vremenskom roku, kako bi se ispoštovale sve potrebne procedure i kako bi se jedinica Srba Oružanih snaga BiH našla na čelu Svečanog defilea u čast Dana Republike Srpske -ističe Dodik.

Sada je kasno, odgovara Ivanić samo nekoliko sati kasnije. Dodika podsjeća da pravne procedure zahtijevaju rok od najmanje 30 dana za takav zahtjev. On bi mogao da ponovo angažuje jedinicu Trećeg puka kao prošle godine, ali da je iz dosadašnjih istupa shvatio da za predsjednika Dodika i Organizacioni odbor tako nešto nije prihvatljivo.

– U vrijeme kada je trebalo podnijeti zahtjev, Vi ste javno rekli da ne želite prisustvo Puka na obilježavanju 9. januara. Današnje podnošenje zahtjeva meni, a ne nadležnim institucijama, i to samo par dana prije skupa, pokazuje da odgovornost za vlastitu grešku pokušavate prebaciti na mene, te Vas obavještavam da sam spreman nositi odgovornost samo za svoje postupke, ali ne i za Vaše – odgovorio mu je Ivanić.

Iz Ministarstva odbrane takođe navode da do danas nisu dobili nijedan zahtjev za angažovanjem pripadnika Oružanih snaga za Dan Republike Srpske. Ivanić navodi da je jedino odobreno korišćenje ratnih zastava Vojske Republike Srpske i smještaj pripadnika MUP-a Srpske u objektima Oružanih snaga BiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA