Futsal: “Zmajčeki” i “orlovi” prvi lete

748

Evropsko prvenstvo u futsalu počinje danas u Ljubljani, utakmicom između domaćina i Srbije. “Zmajčeki” i “orlovi” poleću u 18 časova.

Prošlo je već dvije godine od kontinentalne smotre u Beogradu, koja je kod ljubitelja najvažnije sporedne stvari na ovim prostorima rasplamsalo ljubav prema ovoj “mini” verziji omiljenog im sporta.

Tim Srbije

Srbiju će na EP u Ljubljani predstavljati sljedeći sastav: Miodrag Aksentijević, Jakov Vulić, Nemanja Momčilović (golmani), Marko Perić, Nikola Matijević, Stefan Rakić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Dragan Tomić, Andrija Stanković, Marko Radovanović, Mladen Kocić, Miloš Simić, Slobodan Rajčević, te selektor Goran Ivančić.

Malo kada se u Srbiji i Srpskoj pričalo o futsalu kao tih dana. Em su “orlovi” odlično igrali i stigli do četvrtog mjesta, em su neki potezi ušli u istoriju, naročito magični potezi veikog majstora Rikardinja.

Srpski futsaleri sada počinju novu, izazovnu avanturu. Slovenci će imati podršku navijača, ali ni gosti nisu bez šansi.

– Od prvog dana okupljanja prate nas problemi sa povredama, zbog čega nije sa nama Pršić, a medicinska služba imala je posla i oko Milosavca, Simića, Radovanovića. U utakmici protiv Slovenije bićemo bez Perića i golmana Aksentijevića koji odrađuju kartone iz baraža, ali svakako da ćemo imati čime da se suprostavimo domaćinu koji takođe ima ogromne ambicije pred svojom publikom – izjavio je selektor Goran Ivančić.

Favoriti za osvajanje titule, kao i na prethodnim šampionatima, su višestruki šampioni Španci, te Rusi i Portugalci predvođeni Rikardinjom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA