Evroliga kažnjava Zvezdu zbog uvredljivog transparenta

417

Disciplinska komisija Evrolige otvorila je postupak protiv Crvene zvezde zbog uvredljivog transparenta dijela navijača upućenog košarkašu Alenu Omiću na meču protiv Olimpijakosa.

U saopštenju na sajtu elitnog takmičenja navodi se da Evroliga oštro osuđuje bilo kakve poruke diskriminacije ili akt protiv rase, pola i ljudskosti.

– Poruka koju je prikazala manja grupa navijača Zvezde ne predstavlja ono što čini sportsku, košarkašku porodicu i Evroligu. Evropska košarka uvijek je bila i biće primjer integracije na terenu i van njega, gdje su različite kulture, rase i vjere dijelile zajedničku strast – ističe se u saopštenju.

Iz Evrolige poručuju da su stavovi određene grupe navijača crveno-bijelih uvredljivi, štetni i suprotni neizostavnom poštovanju.

Dolazak Omića “podijelio” je navijače Crvene zvezde. Oni koje mediji i javnost, opradvano ili ne, naziva “najvatrenijima” istakli su uvredljiv transparent u petak protiv Olimpijakosa, dok su drugi koji su bili u većini, aplaudirali i pružili podršku slovenačkom reprezentativcu rođenom u Tuzli.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA