Dan RS u Brčkom: Brčaci podijeljeni? (VIDEO)

630

Praznik Dan Republike Srpske obilježen je i u Distriktu Brčko. Predstavnici SNSD-a i SDS-a u Brčkom, koji su i koalicioni partneri u vlastima distrikta, učinili su to na različite načine. S druge strane, Brčaci su podijeljeni po tom pitanju.

Mladi SNSD-a na gradskom trgu djelili su zastave Republike Srpske i kalednare za 2018. godinu, dok su aktivisti SDS-a položili vijence na spomenik poginulim borcima iz Brčkog.

– Jako je značajno da Brčko učestvuje u ovoj akciji. Da pokaže da Srbi u Brčkom su, da vole i poštuju RS. RS to takođe pokazuje na razne načine. Jedan od zadnjih pokazivanja ljubavi RS prema Brčkom je u gradnji obdaništa kojeg grade zajedno sa Republikom Srbijom – rekao nam je Ljubomir Nišić, potpredsjednik mladih SNSD-a.

Ni sa druge strane entuzijazma i ponosa nije falilo.

– Ovo je jedna tradicija da obilježimo dakle najljepši dan, dakle rođendan RS i u Brčkom. Centralna ceremonija je u Banja Luci ali obzirom na značaj samog Brčkog i obzirom na značaj ovog datuma, imamo potrebu da se svakog 9. januara sjetimo dana kada je osnovana RS i naših branioca Brčkog ljudi koji su dali ustvari svoje živote za ovaj sveti cilj, a to je RS – naglasio je Uroš Vojnović, predsjednik OO SDS-a u Brčkom.

Među Brčacima, vlada podjeljeno mišljenje o obilježavanju 9.januara kao praznika RS.

26. rođendan Srpske, Srbima u Brčkom čestitao je i gradonačelnik Distrikta Siniša MIlić. Trenutno se u Brčkom privode kraju i poslednje pripreme za tradicionalno obilježavanja dana Srpske koje je najavljeno za sutra. Tradicionalno Dan RS nastaviće se obilježavati sutra u Brčko distriktu. Kako saznajemo, svečanosti će prisustvovati i predsjednik RS Milorad Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA