Čović: Izetbegović nije u Istanbulu u ime Predsjedništva BiH!

1139

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio je da ne zna u čije ime je otputovao Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, na sastanak sa predsjednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoanom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem, u Istanbul. On je dodao da Izetbegović tamo sigurno nije stigao u ime Predsjedništva BiH.

– Gospodin Ivanić, gospodin Izetbegović i ja razgovarali smo na tu temu i moje mišljenje je bilo, a jednako je bilo i mišljenje gospodina Ivanića, da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsjedavajući Predsjedništva BiH , nego kao član Predsjedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo. U ovom slučaju gospodin Izetbegovoić otišao je u svoje lično ime ili u ime stranke, u ime Predsjedništva svakako nije otišao – kazao je Čović.

On se osvrnuo i na nedavnu Izetbegovićevu izjavu u Beogradu da će se spoljna politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.

– Sad odjednom jedan od članova Predsjedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsjednicima druge dvije države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do spoljna politika BiH . Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju, kao norma, neprihvatljivo – istakao je Čović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA