Čomski: Albanci su najveća sramota moderne Evrope!

1163

Američki filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća sramota moderne Evrope jer su da uklonili domaćina koji ih je primio i od većine napravili manjinu.

Čomski je za časopis “Forin afers” napisao, između ostalog, da nakon rušenja berlinskog zida u Evropi postoji želja malih nacija da se odvoje od većih matičnih republika.

On je kao primjer naveo raspad SSSR-a, Jugoslavije, ali i jačanje separatizma u Španiji i Ukrajini.

Čomski je u jednom dijelu teksta oštro napao Albance, rekavši da su oni kao divlje pleme, prihvaćeni od Srba na Kosovu, a da je to divlje pleme potom nasiljem protjeralo domaćina i proglasilo svoje, što je sramotno.

On ovaj potez upoređuje sa borbom Izraelaca i Palestinaca za teritoriju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Postovani Gospodine Chomsky,
    Kao knjizevnik, naucnik i disident hocu da vam izrazim moje duboko postovanje i zahvalnost za vas naucan rad i vasu disidenciju, aspekti ovi koji nas ujedinjavaju. Posebno vam se zahvaljujem za vase podrzavanje istorijske istine mog malog srpskog naroda, koga nam rasparcase i unesrecise. Vas stav prema Albancima, koji su nam prisvojili ognista i proterali iz nasih domova, potvrdjuje moje albanoloske teze, po kojima oni ne samo sto nisu autohtoni ni u samoj Albaniji (Ponajmanje na Kosmetu!), vec nisu ni genealoski sledbenici Ilira, ponajmanje i Pelazga. Ovim vasim stavom vi ste mi dali vasu dragocenu podrsku i potstrek da nastavim sa mojim naucnim istrazivanjima na polju albanologije, i pored besomucnog i morbidnog sataniziranja, koje mi cine albanski ekstremni nacionalisti.
    Sa postovanjem i zahvalnoscu,
    Akademik,
    Prof. dr Kaplan BUROVIC

Comments are closed.