Čije je vozilo iz kojeg je pucano na Ivanovića?

528

Policija samoproglašenog Kosova tvrdi da je otkrila posljednjeg vlasnika vozila za koje se vjeruje da je iz njega pucano na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Zamjenik komandanta Policije (samoproglašenog) Kosova za sjever Besim Hoti rekao je za prištinske medije da posljednji vlasnik vozila boravi negdje u Srbiji, ali da nema informacija koje je nacionalnosti.

– Јoš se ne zna koje je nacionalnosti posljednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlašćenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj – rekao je Hoti.

On je dodao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama.

Ivanović je ubijen u utorak ujutro ispred sjedišta stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Direktor policije Srbije, Vladimir Rebić, ranije je potvrdio da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića, pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je posljednji kupio taj automobil.

– Odmah po ubistvu Olivera Ivanovića Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog djela terorizam. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila – rekao je Rebić.

On je potvrdio da je riječ o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije.

– Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je posljednji kupac tog vozila – istakao je.

Prema njegovim riječima, srpski organi imaju određena saznanja, koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

– Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenje krivičnog djela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem – napomenuo je Rebić.

Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Radojević: Ispitano šest osoba

Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je danas da je do sada ispitano šest svjedoka, u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, i da se ne smije dozvoliti da druge teme zasjene ovaj gnusan zločin.

Radojević je rekao da je kosovski MUP spreman za saradnju sa svima u regionu, uključujući i MUP Srbije i podsjetio da još uvijek ne postoje zvanični kontakti između ova dva ministarstva ali da će to najvjerovatnije biti ostvareno u skladu sa Briselskim sporazumom.

– Koliko danas očekujem da MUP Kosova preko Ministarstva pravde uputi zahtjev MUP Srbije za dobijanje dodatnih informacija o vlasniku vozila čiji je automobil zapaljen na dan ubistva Olivera Ivanovića – rekao je Radojević.

– Što se tiče istrage, do danas je ispitano šest svjedoka, uzeto je više video materijala sa sigurnosnih kamera koji se trenutno analizira, pa će javnost sigurno biti obaviještena blagovremeno od policije o napretku u istrazi – istakao je Radojević.

Radojević je ocijenio da je gnusno ubistvo Olivera Ivanovića unijelo dodatni strah i nemir među Srbe na cijelom Kosovu i da je jako važno da ova tema bude prisutna i otvorena dok ne budu pronađeni počinioci i nalogodavci zločina.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA