Banjaluka: Ko može da radi za Dan Republike?

761

Mesnice, prodavnice mješovite robe i cvjećare na području grada Banjaluka sutra će, na Dan Republike, moći da rade u vremenu od 8.00 do 13.00 časova.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je donio ovaj zaključak o radnom vremenu na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Poslodavac je dužan da radnicima koji će raditi na Dan Republike omogući ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada definisano je da na dan republičkog praznika rade od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, dragstori i trgovinski objekti u autobuskoj i željezničkoj stanici, te na benzinskim pumpama.

Odlukom je definisano da na dan republičkog praznika, u vremenu od 8.00 do 21.00 čas, rade trgovine na malo pogrebnom opremom.

Na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Banjaluka, gradonačelnik Banjaluke je donio odluku i o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata, kao i točenja alkoholnih pića na području ovog grada.

Odlukom je precizirano da se sutra do 24.00 časa, privremeno zabranjuje rad poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u robnoj kući “Boska” i u okviru hotela “Palas” i ugostiteljskog objekta u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” – “Staklenac”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA