PDP: Građani proživljavaju “odličnu” politiku SNSD-a!

525

Građani Republike Srpske pamte i trenutno proživljavaju “odličnu” ekonomsku politiku SNSD-a, poručuju iz Partije demokratskog progresa (PDP). U okviru iste politike su propale tri banke, “Banka Srpske”, “Bobar banka” i “Balkan Investment banka”, u kojima je, kako navode, trajno uništeno 600 miliona KM.

PDP-a optužuje Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i za propast “Robnih rezervi” i “Farmlenda”, te navode da su “sva javna preduzeća u gubicima, a “Željeznice Republike Srpske” više od 200 miliona KM”.

U saopštenju iz ove stranke napominju da je SNSD odgovoran i za to što je ukupni dug Srpske dvostruko veći u posljednjih osam godina.

– BDP po glavi stanovnika je najniži u regionu, kao i plate i penzije. Uveli su i povećali akcize, smijenili glavnog revizora Srpske kada se usudio da objavi stvarno stanje budžeta… Zdravstveni sektor je u dugovima više od milijardu KM, a odnos broja penzionera i radnika je najgori u istoriji Republike – navodi se u saospštenju iz PDP-a.

U ovoj partiji probleme vide i u naplatnim kućicama na putu Banjaluka-Klašnice, kao i u podatku da je broj umrlih veći za 5.000 od broja godišnje rođenih, te da su to razlozi zbog kojih ljudi odlaze.

SNSD saopštio je danas da narod u Srpskoj dobro pamti ekonomski program PDP-a, tokom kojeg su prvi i jedini put u istoriji Srpske smanjene penzije, a dvije plate zaposlenih u javnom sektoru pretvorene u javni dug.

U saopštenju iz SNSD-a ističu da građani nisu zaboravili ovakav program PDP-a koji je proveo Mladen Ivanić i koji će u istoriji Republike Srpske ostati upamćen kao jedini predsjednik Vlade u Srpskoj koji je smanjio penzije, a dvije plate zaposlenih u javnom sektoru pretvorio u javni dug.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA