Tanja Karišik treći put skija na Olimpijadi! (VIDEO)

862

Paljanka Tanja Karišik (27) po treći put će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri, Olimpijskim igrama. Nakon Vankuvera 2010, i Sočija 2014, ova skijašica ostvarila je plasman i na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, koje će se održati od 9 .do 25. februara.

– Mogu reći da mi je čast što sam uspjela da se izborim ponovo. Učestvovati na Olimpijadi je veličanstveno i ne može se svaki dan doživjeti. Ja još nosim uspomene iz Vankuvera i Sočija, i nikad ih neću zaboraviti. Nadam se da će i Pjongčang biti poseban – rekla nam je Tanja Karišik.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine će u južnokorejskom gradu nastupiti u disciplini smučarsko trčanje 10 km slobodnim stilom. S obzirom na uslove i finansije kojima raspolažu, samo učešće na Olimpijadi je veliki uspjeh, poručuju Tanja i njen trener.

– Što se tiče očekivanja, već sam rekla tamo dolaze samo najbolji od najboljih i nikad se ne zna. Ja ću dati svoj maksimum da istrčim najbolje što mogu id a se vratim sa što boljim rezultatom – dodaje Tanja.

– Sam plasman na Olimpijske igre mislim da je za nas veliki uspjeh. Ako uzmemo iz kojih područja dolazimo, koliko finansija imamo, to je pravi uspjeh. Možda će neko reći da to nije dovoljno, ali vjerovatno ne znaju same uslove pod kojima se može doći na Olimpijske igre. Olimpijske igre su skup najvećih sportista svijeta. Dobiti poziv za takav jedan skup i otići tamo je za nas veliki korak. Prema tome, mi ćemo tamo napraviti rezultat onakav gdje pripadamo i koliko smo finansija imali i to je uslov za rezultat. Mi ih nismo previše imali i prema tome ne očekujemo nešto specijalno, ali u svakom slučaju ćemo napraviti rezultat koji će biti vrijedan pažnje – smatra Tomislav Lopatić, trener skijaške reprezentacije BiH.

U svojoj kolekciji ima 250 medalja i pehara. Učesnica je pet zimskih svjetskih prvenstava u biatlonu, tri ljetnja i tri svjetska prvenstva u smučarskom trčanju i jedini je stalni učesnik trka Svjetskog kupa i kupa Međunarodne biatlonske organizacije, te pobjednik mnogih trka Međunarodne skijaške federacije. Tanja Karišik je proglašena i za najboljeg sportistu opštine Pale za 2017.godinu.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA