Prelaz u Istri otvoren, nema bombe, jedan priveden!

446

Slovenačko-hrvatski granični prelaz Kaštel – Dragonja, nakon tročasovne blokade iz bezbjednosnih razloga, ponovo otvoren je za saobraćaj. Policija je zadržala jednog državljanina Hrvatske.

Kako su javili slovenački mediji, prelaz je bio zatvoren zbog sumnje da je u jednom autobusu bomba. Eksplozivna naprava nije pronadjena.

Granični prelaz bio je zatvoren za sav saobraćaj od 8 časova i 40 minuta. Policajci su provjeravali da li je jednom autobusu bila bomba.

Radi se o autobusu firme “Črnja tours” koji je putovao za Rovinj.

Kako se saznaje, granični prelaz bio je zatvoren nakon što je muškarac u autobusu s hrvatskim tablicama glasno tvrdio da ima bombu. Isti portal javlja da je policija odmah pretražila autobus. Bombu nisu našli, a muškarac koji je prijetio je priveden.

Sam autobus je, javljaju Primorske novice, pušten dalje. Putnička vozila bila su preusmjerena na prijelaz Sečovlje. Za teretna vozila bio je zabranjen saobraćaj i na zaobilaznim pravcima.

Kako javlja slovenački portal 24ur, granični prelaz je opet otvoren. Policija će održati konferenciju za medije u 14 časova.

 

 

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA