Doboj: Gradska apoteka i dalje bez kupca? (VIDEO)

856

Dobojska Gradska apoteka i dalje čeka na strateškog kupca. Čekanje je izvjesno i u narednom periodu, jer se od novembarske odluke Skupštine grada da gradonačelnik objavi javni poziv za pronalazak strateškog partnera koji bi preuzeo prava, obaveze, kao i radnike apoteke, dalje nije otišlo.

Prvi čovjek apoteke “Jovan Jovanović Zmaj” naglašava da nije preciziran rok za pronalazak strateškog partnera.

– Mi imamo dug od 2,7 miliona maraka koji stoji i taj dobavljač u svakom trenutku može blokirati račun i onemogućiti dalje poslovanje – rekao nam je Vedran Mitrović, direktor Gradske apoteke.

Zašto javni poziv ni dva mjeseca nakon skupštinske Odluke odluke nije raspisan, ne znaju ni odbornici lokalnog Parlementa. Ipak, poručuju da bi se o prodaji još jednom trebalo razmisliti.

– Zašto se sad s‚ tim čeka, ja ne znam. Možda se nisu stvorili svi preduslovi, koji trebaju još koji su potrebni, zaista ne znam. Ja vjerujem da, ako je ranije donesena Odluka, ako postoje dugovanja, ne znam sad na koji način da se ostvari pozitivan prihod da se prevaziđu ta dugovanja i ako je tako onda treba ponovo razmisliti da li treba prodavati apoteku – smatra Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a.

Odbornici Skupštine grada izabrali su i Komisiju koja će izabrati najboljeg ponuđača, međutim ni članovi komisije, još nisu sjeli za isti sto. Ali, kažu, kada do toga dođe, izabraćemo najboljeg strateškog partnera.

– Za sada nije bilo aktivnosti, ja očekujem da će to biti u skorom periodu. Prije mjesec ippo dana smo imenovali komisiju, mi ćemo kada budemo dobili poziv učestvovati u radi i na zakonit i kvalitetan način sigurno izabrati strateškog partnera za apoteku – potvrdio je Vojislav Rađa, član Komisije za izbor strateškog partnera.

Prošle godine otvoren je još jedan objekat apoteke “Jovan Jovanović Zmaj”, što je, kako prvi čovjek ove ustanove kaže, doprinijelo boljem poslovanju. Boljem završnom računu rukovodeći ljudi apoteke, nadaju se i u 2018 godini. Cilj im je da ostvare promet u visini tri miliona i 800 000 maraka.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA