Konfederacija sindikata Srpske dobila novo rukovodstvo (VIDEO)

936

Izborna Skupština Konfederacije sindikata RS, koja je održana danas u Doboju, iznjedrila je novo rukovodstvo.

Dosadašnji predsjednik Obrad Belenzada, od sada će obavljati funkciju potprijedsjednika, dok će na rukovodećoj poziciji biti predstavnik Sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrane Gacko Željko Tepavčević.

Tepavčević je ujedno bio i jedini kadnidat za funkciju rukovodećeg. Pored imenovanja predsjednika i podpredsjednika, izabrani su i organi Konfederacije sindikata.
Novoizabranom predsjedniku, kako sam kaže, za naredni period planova ne manjka. Ključno je da se u što kraćem roku, stvore uslovi za potpisivanje opšteg kolektivnog ugovora. Očekuje da će za vrijeme svog mandata ostvariti i ravnopravan položaj Konfederacije sindikata u Ekonomsko – socijalnom savjetu Srpske, te ostalim odborima čiji su osnivači Narodna skupština ili Vlada. Ne zaboravlja Tepavčević ni radnike, pa obećava da će se boriti i za njihova prava, najprije će zagovarati, povećanje plata.

– Ono što ćemo da radimo od sjutra, jeste snimanje situacije na terenu. Obilazak svake Sindikalne organizacije, na osnovu sindikalnih problema izaćemo sa konkretnim planom i programom mjera kojim ćemo da otklanjamo sve nedostatke i probleme u narednom periodu – rekao je Tepavčević.

On je na rukovodećoj poziciji zamijenio Obrada Belenzadu, koji je ovim Sindikatom rukovodio poslednjih 14 godina, a od sada ce obavljati dužnost potpredsjednika. Belenzada novom rukovodiocu poručuje da bude bolji i da uradi više od njega, ali priznaje da ga ne čeka nimalo lak posao. O neuspjesima tokom svog mandata ne govori, ni uspjehe ne nabraja, samo kaže moglo se uraditi i više.

– Mi smo se borili u uslovima u kojim smo djelovali, ali da budem iskren, moglo se više, ali ima tu i masu problema. U narednom periodu će najveći problem biti spašavati i spasiti Sindikat da opstane, jer ovo što je krenulo sad, gdje god dođu privatne gazde njima sindikat smeta. Oni ne razumiju da njima sindikat pomaže, bez radnika nema gazde i obrnuto – tvrdi Belenzada.

Iz Konfederacije sindikata najavljuju da će se u narednom periodu zalagati i za jačanje organizacione strukture ovog sindikata, povećanje broja članova, ali i za ostvarivanje bolje saradnje sa Vladom, ministarstvima i inspektoratima. Navode i da će kao i do sada i u narednom periodu raditi na podizanju svijesti zaposlenih, da se bore za svoja prava, a sindikat će uvijek biti tu da ih podrži, zaključuje novo rukovodstvo.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA