Tromblon prijeti Plenkoviću: Imaš 72 časa!

641

Hrvatski ratni veterani prijete premijeru Andreju Plenkoviću da će ući u konflikt sa slovenačkom policijom u Piranskom zalivu, ako ne bude reagovao i spriječio slovenačke akcije. U prijetnjama prednjači Petar Janjić Tromblon koji je Plenkoviću dao rok od 72 časa da riješi spor sa Slovenijom.

Tromblon prijeti da će, ako Plenković ne riješi problem, organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će “zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode”.

Janjićevo pismo objavljeno je na više ekstremnih desničarskih portala.

Hrvatski mediji se pitaju da li će se Plenkoviću osvetiti za koketiranje sa “šatoraškim ekstremistima”, koji su za vrijeme vlade SDP-a iz centra Zagreba vodili politiku zemlje putem ultimatuma.

Janjić prijeti da će, ako premijer Hrvatske ne ispuni njegove zahtjeve, “obezbijediti neometano ribarenje hrvatskom ribaru, kako bi mogao da prehranjuje porodicu”.

Tromblon se u svom pismu poziva i na vođu šatoraškog krila HDZ-a bivšeg generala, a sada ministra ratnih veterana, Tomu Medveda koji je svojim akcijama i retorikom veterane punio agresijom i nacionalizmom kada ih je koristio da HDZ dovede na vlast.

– Ne koristite se u ovoj akciji ministrom Medvedom kao “tampon zonom”, jer on isto misli po ovom pitanju kao i mi. To sigurno znate – piše u Janjićevom ultimatumu Plenkoviću.

Hrvatska odbija da sprovede arbitražnu odluku o Piranskom zalivu, a Slovenija nastoji da je realizuje, pa međusobni konflikt “visi u vazduhu”, navode i strani mediji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA