Tito i Jugoslavija kao govor mržnje?

900

Hrvatsko Udruženje “Urbana desnica” traži od Fejsbuka da briše sve objave u kojima se pominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Udruženje je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo da je posljednjih nekoliko dana u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se pominje Tito.

– Riječ je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, te priložili pregršt dokumenata, članaka svjetskih medija, dokumentarni film o ubistvima u Titovo ime, koji je titlovan na engleski – piše u objavi ovog udruženja.

“Urbana desnica” tvrdi da su im Fejsbukovi administratori zahvalili i najavili da će uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavnija biti automatski obrisani, a njihove promotere Fejsbuk će blokirati.

– Kada dobijemo službenu potvrdu na mejl o uvrštenju u algoritam, obavijestićemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani – ističu hrvatski desničari.

Sjedište udruženja “Urbana desnica” nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, “promovošu moderne rodoljubive vrijednosti i kulturu života, te sprovedu lustraciju”.

udruga

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA