Brčko: Spremni veliki projekti za ovu godinu (VIDEO)

579

Brojni veliki infrastrukturni projekti planirani su za realizaciju tokom 2018. godine u Brčkom. Obilaznica, kružni tokovi i velika sportska dvorana sa zatvorenim i otvorenim bazenima samo su neki od njih.

Predstavnici gradskih vlasti ističu da su u predhodnoj godini dobro pripremili teren za sve ono što će unaprijediti godinu na čijem smo početku.

– Na privrednom planu mi smo evo čišćenjem lokacije izbora učinili dakle dostupnim jednu veoma atraktivnu lokaciju, možda za neku buduću poslovnu inicijativu. Imamo ponuđače za kupovinu Interpleta, dakle sve su to stvari koje bi mogle da dođu, da tako kažem, do realizacije – tvrdi Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog.

– Biznis forum je dao neke već značajne rezultate. Dakle ima nekih već značajnih, vrijednih, vrlo dobrih najava za investiranjem u Brčko. Ja sam i sam obavio neke posjete u zemljema u okruženju i vrlo brzo bi mogli i plodove i toga vidjeti u smislu dakle investiranja, otvaranja novih radnih mjesta – dodaje Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta.

Obećanjima se nadaju i Brčaci. Svaki projekat je, kažu, dobro došao ali priznaju i da su sumnjaju u da bi se se sve moglo i ostati samo na obećanjima.

Da se planovi u Distriktu mogu lako zakomplikovati dokazano je više puta do sada i to jednostranim odlukama koje, nerijetko, mogu da blokiraju rad institucija, a samim tim i sve druge segmente života u gradu na Savi. Zato ne čudi što građani Brčkog nisu optimisti ni kada je riječ o najavljenim projektima.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA