Završena akcija “Novogodišnje srce”

616

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” podijedila je 363 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica iz šest opština u Republici Srpskoj, koje je prikupila u akciji “Novogodišnje srce”.

Paketići su podijeljeni djeci iz opština Oštra Luka, Krupa na Uni, Sanski Most, Vukosavlje, Modriča i Srbac, saopštila je humanitarna organizacija “Budimo ljudi”.

Volonteri ove organizacije podijelili su i oko 200 paketića djeci u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, Centru za rehabilitaciju sluha i govora iz Banjaluka, djeci u sigurnim kućama u Banjaluci i Modriči, te djeci sa poteškoćama u razvoju u vrtiću “Marija Mažar” i Centru “Dajte nam šansu-Zvjezdice”.

Volonteri su posjetili i djecu koja zbog prirode svoje bolesti nisu bila u prilici da paketiće prime u kolektivima, napominju iz humanitarne organizacije “Budmo ljudi”.

Akcija “Novogodišnje srce” počela je 1. novembra, a pomogao je veliki broj građana Banjaluke donacijama slatkiša i igračaka koje su volonteri prikupljali na punktovima.

Značajnom donacijom akciju je pomogao Kabinet predsjednika Republike Srpske, te privatna preduzeća iz Banjaluke i Laktaša.

Iz organicacije “Budimo ljudi” akcija je ove godine prvi put rađena u partnerstvu sa Udruženjem građana “e-Trafika” i magazinom “Lola”.

Zahvaljujući pekarama “Manja” iz Banjaluke u sklopu akcije organizovana je zabava u Domu za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci.

– Novogodišnje srce zvanično će biti završeno sutra na Trgu Krajine, gdje će kao i svake godine obradovati najmlađe Banjalučane koji budu došli da proslave Dječiju novu godinu – napominju iz organizacije.

Iz ove humanitarne organizacije poručuju da nastavljaju sa aktivnostima, prvenstveno akcijom “Srcem za komšije”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA