Vanredna situacija na jugu Srbije!

673

Zbog problema izazvanih obilnim padavinama vanredna situacija proglašena je u varoši Vlasotince i u selima Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor koji se nalaze na jugu Srbije.

Iz lokalnog Štaba za vanredne situacije je saopšteno da je obilna kiša izazvala velike probleme na putnoj infrastrukturi i izlijevanju kanalizacije, a stanovništvo je ostalo bez vode za piće.

– Obilne padavine i naglo otapanje snijega 30. novembra i 1. decembra uslovili su izlijevanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih dionica na opštinskim i magistralnim putevima, mostovima i propustima, i do prekida saobraćaja – navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je zbog povećane zamućenosti rijeke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije zaključio je da, i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije, nije moguće riješiti sve probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija.

To je urađeno kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

Stanovnici Vlasotinca i okolnih sela, koji su juče ostali bez vode za piće zbog prekida rada fabrike vode, vodom za piće se snadijevaju iz tri cisterne.

U lokalnom Vodovodu je rečeno da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdijevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu ispravnost.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA