Neograničeno praznično radno vrijeme u Banjaluci

768

Ugostiteljski objekti na području grada Banjaluka koji se nalaze van stambenih zgrada, moći će da rade neograničeno na Novu godinu 1. i 2. januara, na Božić 7. januara te pravoslavnu Novu godinu 14. januara, navodi se u zaključku koji je donio gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

Zaključkom je regulisano radno vrijeme ugostiteljskih, te pojedinih trgovinskih objekata na području grada do 15. januara naredne godine.

Ovim zaključkom, te odlukom o radnom vremenu ugostitelja, koje su u ovoj godini donijele gradske vlasti, u ostale dane zimskih praznika oni će moći da rade dva sata duže u odnosu na prethodne godine.

– Restorani i kafići radnim danima mogu raditi od 7 do 1 čas, a vikendom do 2 časa. Ugostitelji sa znakom kvaliteta “zlatna kašika” radnim danima mogu raditi od 7 do 2 časa, a vikendom od 7 do 3 časa – navode u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave napominju da noćni klubovi mogu raditi od 19 časova do 4 časa, vikendom od 19 do 5 časova, a saloni za posebne prilike od 7 do 4 časa.

U ovo produženje radnog vremena, kako su naglasili u Gradskoj upravi, nisu uključeni ugostiteljski objekti u stambeno-poslovnim zgradama koji će i dalje raditi u skladu sa propisanim radnim vremenom.

– Kafići i restorani koji su na takvim lokacijama radnim danima i vikendom mogu raditi od 7 do 23 časa, a ugostitelji sa znakom kvaliteta “zlatna kašika” od 7 do 24 časa radnim danima, a vikendom sat duže – navode iz Gradske uprave.

Ovaj zaključak, kako navode iz Gradske uprave, donesen je na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka radi potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata za predstojeće praznike, kako bi bila obezbijeđena bogata i raznovrsna ugostiteljsko-turistička ponuda, kao i zbog prodajnih objekata sa ciljem zadovoljavanja potreba građana u dane republičkih praznika.

U Gradskoj upravi su dodali da će zaključak o radnom vremenu, koji je donio gradonačelnik Banjaluke, omogućiti i rad pojedinim trgovcima na republički praznik, 9. januar – Dan Republike.

– Od 8 do 13 časova radiće mesnice, trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima i cvjećare – navode iz Gradske uprave.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA