Najljepši praznični filmovi koje trebate pogledati

1257

Tokom zimskih praznika tradicionalno više vremena provodimo kod kuće, u društvu porodice i prijatelja, a jedan od omiljenih načina da prijatno provedemo vrijeme sa njima je gledanje filmova, i to onih sa prazničnim temama.

Ljubav i praznici (The Holiday)

ljubav i praznici

Kameron Dijaz i Kejt Vinslet su dvije žene koje su prošle kroz loše trenutke s muškarcima baš prije praznika. U očajničkoj želji za promjenom, zamijene se za kuće i otputuju u suprotnim smjerovima, Dijaz u London, a Vinslet u Los Anđeles. Obje se nađu u potpuno nepoznatom gradu, ali jako se brzo prilagode svom novom okruženju.

Četiri Božića (Four Christmases)

four_christmases

Jedan srećan par, četiri disfunkcionalna razvedena roditelja koji insistiraju da provedu praznik sa svojom djecom. Dobro isplaniran veseli dan brzo će se oteti kontroli u sumanutom vrtlogu Četiri Božića.

Divan život (It's A Wonderful Life)

divan život

Adaptacija kratke priče Filipa Van Dorena Sterna, sigurno je najljepši i najdirljiviji božićni film svih vremena. Remek djelo koje je premijereno prikazano u bioskopima, pred Božić 1946. godine, privuklo je iznenađujuće mali broj gledaoca. S vremenom se pretvorilo u omiljeni božićni film. Izuzetno emotivna, dirljiva i zanimljiva priča o sveameričkom momku Džordž Bejliju impresivna je oda životu malog i običnog čovjeka, tradicionalnim porodičnim vrijednostima, poštenju, plemenitosti, ljubavi i dobroti.

Ustvari ljubav (Love Actually)

LOVE-ACTUALLYFilm Ričarda Kertisa “Ustvari ljubav” počinje pet nedjelja prije Božića i prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji su glavni likovi međusobno povezani zajedničkim motivima –  srećom, ljubavnim jadima i uopšte svim u vezi ljubavi. Šarmantna komedija u kojoj igraju Hju Grant, Ema Tompson, Lijam Nison, Kolin Fert, Alan Rikman, Kira Najtli i Bil Naj.

Božićni duhovi (Scrooged)

scrooged

Frenk Kros (Bil Mari) je bezdušni i škrti TV urednik, kojeg ništa neće spriječiti da poveća gledanost svoje televizijske kuće. Započinje Božićne praznike kao i svake godine, ispunjen mrzovoljom i vičući na sve oko sebe. Ali, kada ga duhovi prošlosti povedu na putovanje koje mu otkriva istine s kojima se ne želi suočiti, on shvata da, ako želi poništiti godine  zlobe, mora otvoriti svoje srce prije nego što bude prekasno.

Igra sudbine (Serendipity)

Serendipity 1Sudbina ih je jednom spojila. Za drugi put će morati sami da se potrude. Džonatan(Džon Kjuzak) i Sara (Kejt Bekinsejl) su dvoje Njujorčana, koji se slučajno sreću tokom kupovine novogodišnjih i božićnih poklona. Ljubav na prvi pogled je očigledna i Džonatan odmah predlaže da izađu ponovo, ali Sara odlučuje da postavi zanimljivu igru sudbine.

Sveštenikova žena (The Bishops Wife)

the-bishops-wife-1947

Film “Sveštenikova žena” je pomalo zaboravljen, a jedan od najboljih božićnih filmova. Taj film sadrži svu zabavu i magičnost praznika. Scena božićnog ukrašavanja do dan danas ostaje jedna od najboljih scena u bilo kojem božićnom filmu. Film je nastao 1947. godine, a u glavnim ulogama igraju Keri Grant, Dejvid Niven i Loreta Jang.

Bijeli Božić (White Christmas)

bijeli božićJedna od najpopularnijih božićnih pjesama na svijetu “White Christmas” Oskarom je nagrađen originalni song iz mjuzikla “Holiday Inn”. 1944. godine, američki vojnici daleko od domova dočekuju još jedan ratni Božić. Zahvaljujući upravo kultnoj pjesmi “Bijeli Božić” koju u filmu pjeva Bing Krozbi, oborio je sve rekorde u prodaji ploča.

 

 

 

 

 

 

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA