Mijatović prijeti: Tužiću Mektića!

1467

Tužiću Dragana Mektića za klevetu zbog neistina koje je iznio na jučerašnjoj konferenciji za novinare, rekao je Vojin Mijatović, sada već bivši zamjenik ministra Civilnih poslova BiH. Potom je promijenio i stranački “dres” postavši član SDP-a .

Mijatović je juče podnio ostavku na mjesto zamjenika ministra Civilnih poslova BiH, a potom je napustio i NDP, ispred kojeg je i došao na tu funkciju.

Nakon Mijatovićeve ostavke i “transfera”, član Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Mektić je novinarima izjavio da ne vidi baš neku štetu u ovom potezu.

– Sve što je predlagao morali smo strogo filtrirati. Sad se ispostavilo da je cijelo vrijeme bio vrlo blizak SDP-u u Sarajevu. Mislim da je dobro što je otišao, jer se spominjalo da je učestvovao u raznim mešetarenjima u Ministarstvu civilnih poslova kada je riječ o grantovima sportskih klubova i ostalima – rekao je Mektić.

Mijatović je naglasio da je ova stranka jedina multietnička partija u BiH.

Mijatović je ocijenio da je vrijeme za političko buđenje, jer trenutno političke elite u BiH svoj kriminal i korupciju prikrivaju prizivajući rat i lažući narod.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA