Kilometarske kolone na prelazu Sitnica

1528

Na graničnom prelazu Sitnica iz pravca Trebinja prema Herceg Novom, zabilježene su kilometarske kolone automobila koje čekaju da uđu u Crnu Goru.

U Graničnoj policiji u Herceg Novom ističu da su otvorene tri ulazne trake, da sistem kontrole funkcioniše bez zastoja, ali da su kapaciteti ovog graničnog prelaza nedovoljni da bi bio brži protok automobila i putnika.

– I sada, kao i tokom ljeta, stvaraju se kolone, nikako krivicom graničnih službi. Granični prelaz Sitnicu koristi sve više turista iz regiona koji dolaze na more i neophodno je proširenje i rekonstrukcija tog prelaza – rekli su u Graničnoj policiji.

Stvaranju kolone doprinijela je i najava da se putarina na crnogorskoj strani magistralnog puta Trebinje-Herceg Novi neće naplaćivati 30. i 31. decembra, kao ni 1. januara.

Dodatni razlog povećanog broja automobila je i najava dobrih provoda za doček Nove godine na trgovima velikih gradova na Crnogorskom primorju, od Herceg Novog do Ulcinja.

Za doček Nove 2018. godine na trgovima od Herceg Novog, Budve, Tivta, Bara do Ulcinja nastupiće Bijelo dugme, Neda Ukreden, Džiboni, Vlado Georgijev, Segej Ćetković.

U elitnim hotelima u Budvi i Petrovcu nastupaće Lepa Brena, Severina, Haris Džinović i drugi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA