Kako je Srboslava prizemljila Batmana? (FOTO)

3713

Glumac Christian Bale bio je uvjeren da se nikada neće oženiti. Onda je upoznao Sandru Blažić, djevojku srpskih korijena, i život mu je dobio pravi smisao.

Ona mu je dala vjeru u ljubav, a zbog nje se posvađao i u potpunosti prekinuo sve kontakte sa majkom Jenny i sestrom Sharon. Sandra je inače bivša manekenka i lični asistent Winone Ryder.

– Sve u životu dugujem njoj. Ona je izuzetna i snažna žena – izjavio je Bale prije sedam godina, kada je primao jednu od mnogobrojnih nagrada za glumačka dostignuća.

Svoje mišljenje do danas nije promijenio, a četiri godine starija Sandra Sibi Blažić, s kojom se vjenčao 2000. godine, i danas je uz njega u svim situacijama koje prolazi.

Christian+Bale+Sandra+Blazic+16th+Annual+Critics+ikQuAz3LUmOl

Priča o njihovom upoznavanju itekako je zanimljiva. Sandra Blažić bivša je manekenka srpskih korijena, čija je porodica krajem 60-ih godina prošlog vijeka iz tadašnje Jugoslavije, tačnije Beograda, emigrirala u Ameriku. Slobodan Blažić i Nadežda Topalski u Čikagu su 1970. godine dobili kćerku Sandru, pravog imena Srboslava, koja je u Americi diplomirala menadžment.

Za razliku od nje, koja je rođena u Americi, Christian Bale tek je naknadno stigao u “obećanu zemlju”. Glumac je rođen u Walesu, gdje je proveo djetinjstvo sa roditeljima Davidom i Jenny te sestrama Sharon i Louise. Gluma ga je očarala još od najranijih dana, 1982. godine snimio je svoju prvu reklamu, za omekšivač Lenor, a zatim se pojavio i u reklami za pahuljice. Prvi put se na pozornicu popeo 1984. godine, kada je glumio u predstavi s Rowanom Atkinsonom.

Bale+s+New+Beginning+D_ewGmPllwXx

Roditelji su mu se razveli 1991. godine, a cijela ta porodična priča ostavila je dubok trag na njemu. Naime, njegova majka Jenny htjela je da prvo završi fakultet, ali je njegov otac imaodruge planove. Želio je da Christian ostvari holivudsku karijeru, bez obzira na cijenu. Zato je nakon razvoda David Bale poveo sina u Los Angeles, a bivšu suprugu i dvije kćeri ostavio u Walesu.

Budući da mu je otac bio popriličan manipulator, od svoje majke i sestara u potpunosti se otuđio.

– David je u svemu kontrolisao Christiana, a to je išlo toliko daleko da je prisluškivao njegove razgovore sa majkom. Ako bi mu ona savjetovala da završi fakultet, on bi mu govorio da “majka ne vjeruje u tebe’. Ona se zaista trudila zaštititi ga od svega, ali u tome nije uspjela -otkrio je bivši osobni asistent Christiana Balea, Harrison Cheung.

Koliko ga je udaljio od porodice, govore i podaci da bi, kada bi mu majka i baka doletjele u posjetu u Los Angeles, Bale uvijek izbjegavao viđanja s njima, govoreći da je prezaposlen. Situacija nije postala ništa bolja ni kada je njegov otac preminuo 2003. godine, nakon što je postalo jasno da je potrošio većinu sinovog novca.

2011+National+Board+Review+Motion+Pictures+1HUeg9p96-1x

Upravo ta porodična priča poljuljala mu je i vjeru u ljubav i brak, pa je Bale svojevremeno izjavio da mu ne pada na um da se ženi.

– Nikada nisam planirao da ženim. Svi u mojoj porodicu bili su razvedeni zato nisam imao baš dobro mišljenje o braku – priča Bale.

Sve se promijenilo kada je upoznao Sandru i to na pomalo neobičan način. Naime, dolaskom u Hollywood njegova mentorka je postala glumica Winona Ryder, koja mu je pomogla da dobije ulogu u filmu “Male žene” iz 1994. godine, u kojem je ona igrala glavnu ulogu.

U to vrijeme govorilo se da je Christian na sve načine pokušao zavesti Winonu, ali ga je ona odbila. Utjehu je pronašao u glumici Samanthi Mathis, ali uprkos svemu, sa njom je ostao u odličnim odnosima. Krajem devedesetih na jednom partyju, koji je organizovala Winona Ryder, upoznao je njenog ličnog asistenta Sandru Blažić . Postali su nerazdvojni, a 2000. godine u Las Vegasu ih je vjenčao imitator Elvisa Presleyja.

– Moja supruga je nevjerovatno jaka žena. Ona je nevjerovatno snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to uveliko ovisi i o ulozi za koju se pripremam ili trenutno glumim, ali Sibi se to sviđa i misli da je to kul. To možete gledati na dva načina – s jedne strane neko bi rekao “jadna žena, zasigurno joj nije lako nositi se sa svim tim”, a s druge strane možete joj zavidjeti i reći “kakva sretnica, u isto vrijeme može biti s toliko različitih muškaraca” – izjavio je svojevremeno o svojoj supruzi s kojom je tokom 17-godišnjeg braka dobio kćerku Emmeline i sina Josepha.

Action star Christian Bale was spotted with wife, Sibi, daughter Emmeline, and growing boy Joseph, celebrating Mother's Day, at Early World in Brentwood.  Sunday, May 14, 2017  X17online.com

Okršaj sa majkom i sestrom

Međutim, nije sve bilo idilično. Zbog ljubavi prema supruzi do kraja je zaratio sa majkom i sestrom Sharon, kažu najviše zbog svoje prgave naravi. U julu 2008. godine, uoči londonske premijere filma “Vitez tame”, imao je veliki okršaj upravo sa njih dvije. Povod za svađu, kako se šuškalo, bilo je to što je njegova majka govorila ružno o njegovoj supruzi, a sve se dodatno pogoršalo kada je sestra Sharon tražila da joj posudi 100 hiljada funti.

Porodična svađa završila je tako da je, urlajući, Christian Bale fizički izgurao i izbacio iz svoje hotelske sobe majku i sestru, a one su ga prijavile policiji. Slavni glumac zbog toga je na nekoliko sati završio u pritvoru, iz kojeg je na kraju pušten.

9e4a50aa6d62ebddbb9c05826a894838

– Ne znam šta mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, to je sve u tišini posmatrala. Christian nam jako nedostaje, ali on ne odgovara ni na naše pozive, mailove ni rođendanske čestitke, a čak je i nekoliko puta promijenio broj telefona da ga ne možemo nazvati. Da bih znala kako izgleda, tražim ga po internetu, a ponekad, kada se fotografira sa kćerkom, mogu vidjeti i kako moja unuka raste. Ako želim da saznam šta se događa u njegovom životu, moram čitati novine – izjavila je njegova majka.

I dok sa svojom porodicom nema gotovo nikakve kontakte, s porodicom svoje supruge jako je vezan. Kažu da je upravo uz nju i njene roditelje shvatio šta porodica ustvari znači. Tako insistira na tome da njegova djeca nauče srpski jezik, a svakog Uskrsa zajedno odlaze u crkvu svetog Ilije u Los Angelesu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA