Haški ljekar nije dozvolio da generalu Mladiću urade EKG

860
Foto: AP

Ljekar u pritvoru Haškog tribunala Paulus Falke, nije dozvolio da se generalu Ratku Mladiću uradi EKG za vrijeme posjete srpskih ljekara, koji juče i danas pregledaju generala.

Darko Mladić je naveo da je kardiolog Velibor Ristić sa Instituta “Dedinje” tražio da se uradi EKG tokom jučerašnjeg pregleda, ali da Falke nije dozvolio.

Mladićev sin je izjavio i da Tribunal nije dozvolio srpskim ljekarima da u prostor za pregled unesu svoj stetoskop, aparat za pritisak niti svoj EKG aparat, uz obećanje da će im staviti na raspolaganje opremu koja se koristi u haškom pritvoru.

– Međutim, desilo se da su mu dali stetoskop i aparat za pritisak, ali nisu dozvolili da se koristi EKG, koji se nalazi na 10 metara od mesta gdje ga je pregledao doktor. To je tu, razumijete, nije morao on da se transportuje u drugu bolnicu da bi mu se uradio EKG. Nego, prosto, nisu dozvolili – kaže Darko Mladić.

On je naveo da je general Mladić poslije pregleda obavijestio porodicu o tome da mu nije dozvoljen pregled EKG-om, a da je advokate upozorio da mu je život ugrožen.

Darko Mladić je ocijenio da to što nije dozvolio EKG znači da ljekar u haškom pritvoru Falke nešto krije.

– Šta krije nije jasno, ali iz ovoga što mi znamo, jasno je zašto smo zabrinuti. Kad god nešto hoćemo da uradimo, oni nešto kriju, prosto nevjerovatno – rekao je Darko Mladić.

On je naveo da će više informacija imati o tome kada se ljekari vrate, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA