Banjaluka izgubila zemljište

642

Okružni sud u Banjaluci odbio je tužbu grada Banjaluka koji je pokušao da ospori rješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) po kojem je Poljoprivredna škola vlasnik, a ne korisnik zemljišta i objekata u Lazarevu, Drakuliću i Dervišima vrijednih oko 400 miliona KM.

Sudija Duško Bojović presudio je u korist Poljoprivredne škole i tužbu grada proglasio neosnovanom „jer RUGIP nijednim argumentom u rješenju nije prekršio Zakon o upravnom postupku RS“.

Tako je Poljoprivrednoj školi, praktično, odobreno ono što je radila dosad, prodaja vrijednog zemljišta u gradu za kupovinu gotovo bezvrijednog po okolnim selima.

U Pravobranilaštvu RS, koje je zastupalo grad u ovom sporu, nisu željeli mnogo da komentarišu. Za presudu znaju, ali potrebno im je vremena da utvrde dalje korake.

– Naredne sedmice znaćemo više. Tačno je da je donesena presuda prema kojoj je Poljoprivredna škola vlasnik, a ne korisnik zemljišta – kratko je prokomentarisao pravobranilac RS Milimir Govedarica.

Grad, međutim, već zna da će se žaliti na presudu, ali će je prethodno dobro analizirati.

– Nisam imao priliku da pogledam presudu. Grad će je analizirati i žaliti se na odluku suda – kazao je gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA