Banderas: Volio bih da glumim u filmu Emira Kusturice

737

Španski glumac Antonio Banderas rekao je da ima želju da igra Hamleta u pozorištu, ali i da bi volio da glumi u nekom od filmova Emira Kusturice.

Banderas je govorio i o svom posljednjem filmu, trileru “Crni leptir” Brajana Gudmena.

– Oduševio me je mračan prihološki pristup… “Crni leptir” je poseban, jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja nevjerovatnom brzinom – rekao je Banderas.

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želio da igra Šekspirovog Hamleta.

Povodom nagrade Oskar američke Akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su “kvalitet i prestiž sasvim dvije različite stvari”.

Banderas je istakao da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsjećaju na španske, da “imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata”.

– Uživao sam da gledam “Vrijeme Cigana” i “Arizona drim”… Volio bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima – dodao je glumac koji je karijeru počeo 1980-ih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.

Na pitanje da li prati tenis, Banderas je rekao da je Novak Đoković sjajan igrač i da voli njegovu energiju i odlučnost, ali da mu kao Špancu dužnost nalaže da u mečevima u kojima Đoković igra protiv Rafaela Nadala svim srcem navija za španskog igrača.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA