Austrija: Eksplozija na najvećem gasnom čvorištu (FOTO)

833

U eksploziji najvećeg gasnog čvorišta u Austriji 18 ljudi povrijeđeno. Jedna osoba podlegla povredama, a za nekoliko se traga.

Prema navodima lokalnih medija, helikopteri lete iznad mjesta eksplozije, nad kojim kulja gust dim i vatra. Na licu mjesta je 18 vatrogasnih kamiona kao i četiri ambulantna vozila.

Rotes-Kreuz-Gnserndorf

Prema riječima Sonje Kelner iz Crvenog Krsta Donje Austrije jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede, zbog kojih je preminula, a ostali povrijeđeni, njih 18 je takođe povrijeđeno. Jedna je hitno helikopterom prebačena zbog opekotina u Klinički centar u Beč.

Takođe, još uvijek ima osoba za kojima se traga, a područje na kojem je došlo do eksplozije je potpuno zatvoreno za javnost.

5a2fa371fc7e933e7b8b4568

Do eksplozije je došlo u gasnom čvorištu Baumgarten, do kojeg dolaze gasovodi koji dovode gas za snabdijevanje Austrije.

Gasno čvorište Baumgarten je najveća stanica za uvoz dalju raspodjelu gasa u Austriji, te je i centar za raspodjelu gasa u Evropi. Izgrađeno je 1959.godine, a prve isporuke gasa iz Rusije dospjele su 1968.

This-picture-taken-on-December-12-2017 (1)

Iz Baumgartena se snabdijevaju dalje Njemačka, Francuska, Mađarska, Italija, ali i Slovenija i Hrvatska, a zbog eksplozije mogo bi doći do obustavljanja isporuke gasa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA