Apsurd: Ministar ne živi sa kćerkom, dakle, ne može biti nepotizma!

1939
Stevo Mirjanić
Stevo Mirjanić

Iako je ministar Stevo Mirjanić bio član upravnog odbora Fonda za zaštitu životne sredine, u kojem je njegova ćerka Zrinka Ivanković dobila posao, i na osnovu čega je potpuno jasno da se ovdje radilo o očiglednom nepotizmu, Komisija je donijela odluku da sukob interesa ne postoji!

Naime, Republička komisija za utvrđivanje sukoba interesa, postupajući po inicijativi poslanika u Narodnoj skupštini RS Adama Šukala da se utvrdi sukob interesa ministra poljoprivrede u slučaju zaposlenja njegove ćerke, donijela je odluku kojom se pokazalo da je i ova komisija samo produžena ruka vlasti.

Komisija je našla i opravdanje u činjenici da ministrova ćerka više ne živi sa njim, što je, kako navode, dovoljan pokazatelj da ovdje ne postoji sukob interesa.

U Mirjanićevoj odbrani, Komisija za sukob interesa u obrazloženju navodi da nepotizam ne postoji jer je ministar podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora dan prije nego što je njegova ćerka počela da radi.

Komisija i Republička inspekcija nisu vidjeli ništa sporno ni u činjenici da je ćerka ministra posao dobila bez konkursne procedure, već nakon samoinicijativne prijave. Što znači da je Zrinka Ivanković došla u Fond za zaštitu životne sredine i ponudila svoje znanje i vještine, koje su tamo željno iščekivali.

Kćerka me ništa nije pitala

Sa druge strane, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je da ga ćerka nije pitala kada se zapošljavala u Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti RS.

– Da me pitala nikada joj ne bih dao, ali to je njen izbor – prokomentarisao je Mirjanić novinarsko pitanje oko odbijanja žalbe opozicije zbog zapošljavanja njegove ćerke u ovaj Fond.

On je rekao da je njegova ćerka nakon 16 godina radnog staža u jednoj firmi otišla u drugu firmu gdje je zaposlena na određeno vrijeme.

– Pa vi sad zaključite! – istakao je Mirjanić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA