Radojičić: Izjava Ilića o HE “Krupa” je njegov lični stav! (VIDEO)

1988

Stav Draška Ilića, u vezi gradnje HE „Krupa niska“, je njegov lični stav, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. On se ovim osvrnuo na izjavu člana Gradskog odbora SNSD-a Draška Ilića koji je prije nekoliko dana rekao da lično nema ništa protiv gradnje spomenute hidroelektrane.

– I on ima pravo na mišljenje. Ali, Gradski odbor SNSD-a nije zasjedao, niti je uopšte razmatrao pitanje gradnje novih hidroelektrana na Vrbasu. O tome se nije izjasnila ni Gradska uprava koja nema nikakav zvanični zahtjev niti prijedlog u vezi gradnje HE Krupa niska – rekao je danas Radojičić u izjavi za Elta televiziju.

Prvi čovjek Banjaluke je dodao da nema zvanične informacije o izgradnji.

– Ni od jednog organa nismo informisani zvanično o gradnji pomenute hidroelektrane. Moram podsjetiti da koncesiju za igradnju hidroelektrana daje republička vlast, dakle republički nivo, a Grad bi mogao dati određeno mišljenje. Ali nikakvih konkretno informacija, osim onoga što se dešava po medijima mi zvanično, nemamo, niti smo konsultovani. Čak ne znam ni u kojoj je trenutno fazi taj projekat i da li je napravljena nekakva studija ili ne – naglasio je banjalučki gradonačelnik.

Na pitanje, kakav je njegov privatni stav o projektu gradnje HE “Krupa niska”, on je rekao da postoje argumenti za i protiv – za obje strane.

– Ekolozi, kao i svi oni koji vole prirodu i rijeku Vrbas su naravno zabrinuti za još jednu hidroakumulaciju ma kolika ona bila, a s druge strane Banjaluka i zapadni dio Republike Srpske imaju ozbiljan problem snabdjevanja električnom energijom, jer na ovom prostoru gdje živi najviše stanovnika ima samo jedna HE, i ovaj dio RS ima potrebe za dodatnim energetskim objektima. Dalo bi se u ovom slučaju zatražiti jednu ozbiljnu studiju – dodao je Radojičić.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana, član Gradskog odbora SNSD-a, Draško ilić, izjavio da podržava gradnju HE Krupa niska, jer bi tim projektom, kako je rekao, najviše dobila lokalna zajednica, pošto je investitor idejnim rješenjem predvidio izmještanje deset kilometara magistralnog puta Banjaluka -Jajce s lijeve na desnu obalu rijeke Vrbas i gradnju novog mosta za Krmine, a stanovništvo bi, dodao je, bilo dodatno zaštićeno od eventalnih poplava. Draško Ilić je u drugom dijelu 18. redovnog skupštinskog zasjedanju, održanom danas, zvanično imenovan za direktora Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Ljubinko Spasojević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA