Zabranjeno ispijanje alkohola na ulicama Praga

730

Na području centralne zone Praga, koja je ujedno i glavna turistička atrakcija grada, uvedena je zabrana ispijanja alkohola, a ne samo na pojedinim trgovima i ulicama kao do sada.

Kazne za prekršioce idu i do 400 evra na licu mjesta, ako vas uhvate sa časom ili otvorenom flašom pića u rukama. Turisti u najužem gradskom jezgru Praga, više skoro i da se ne zabavljaju po lokalima i barovima, već prednost zabavi daju tako što piju na ulicama, trgovima i parkovima češke prestonice.

Nova mjera usmjerena je prije svega protiv turista. Do sada je policija morala da uhvati prestupnika na djelu, odnosno da ga zaista uhvati kako pije i da pribavi svedoke, a sada je dovoljno da ga patrola zatekne sa alkoholom u rukama.

U upravnom postupku maksimalna kazna ranije je iznosila 1 200 evra, a sada, nepromišljeno otvorena flaša ili plastična čaša piva u rukama, može vas koštati čak 4 000 evra. Izuzetak iz zabrane su razne društvene i kulturne manifestacije u gradu, tako da prohibicija ne vrijedi za Novu godinu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA