Vrijeme sutra: Toplije sa jačanjem jugozapadnog vjetra

572

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti toplije vrijeme uz najvišu dnevnu temperaturu do 20 stepeni Celzijusovih, sa postepenim jačanjem jugozapadnog vjetra.

Jutro će na zapadu biti oblačno i toplije, a na istoku svježe i pretežno vedro. Magle će biti samo ponegdje oko rijeka i po kotlinam na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Tokom dana preovladavaće toplo i promjenjivo oblačno vrijeme uz postepeno jačanje jugozapadnog vjetra. Na zapadu i jugu biće pretežno oblačno, a na istoku i sunčanih perioda. Uveče i tokom noći na zapadu će početi slaba kiša.

Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan stepen na istoku do osam stepeni na zapadu, dok će u višim predjelima temperatura pasti malo ispod nule. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi meteorologa, narednih dana kiša se očekuje na zapadu i jugu, gdje će biti i obilnijih padavina, dok se na istoku očekuje slabija kiša.

U BiH preovladava vedro vrijeme, samo je prije podne bilo magle po kotlinama i uz riječne tokove, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najsvježije danas je bilo u Kalinoviku gdje je u 13 časova izmjereno šest stepeni, dok je Trebinje sa 18 stepeni bilo najtoplije.

U Brodu je izmjeren sedam stepeni, u Rudom osam, u Višegradu, na Sokocu i u Bugojnu devet, na Han Pijesku i u Krupi na Uni deset stepeni. Na Manjači, u Doboju, na Mrakovici, u Istočno Sarajevu, Srpcu i na Ivan Sedlu bilo je 11 stepeni, u Bijeljini, Foči, Kneževu, Novom Gradu, Gacku, Srebrenici, Sarajevu i Tuzli 12, u Zvorniku, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Brčkom i Livnu 13, u Banjaluci, Prijedoru, Sanskom Mostu, Gradačcu 14, u Kotor Varošu i Bihaću 15, u Bileći 16, a u Mostaru 17 stepeni Celzijusovih.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.