Uhapšena Banjalučanka koja je prijetila ubistvom porodice

1071

Sudska policija Republike Srpske uhapsila je Slavicu Maletić (48) iz Banjaluke, koja je pokušala da izbjegne odlazak u zatvor po pravosnažnoj kazni zbog iznude 250 000 evra.

Maletićeva je uhapšena prije dva dana u okolini Banjaluke. Kako je potvrđeno, tokom hapšenja nije pružala otpor.

– Sudska policija je dobila naredbu za pronalazak i prinudno dovođenje Maletićeve, jer se nije odazvala na izdržavanje pravosnažne zatvorske kazne. Nakon dobijene naredbe sudska policija je pokrenula potragu i locirala bjegunca, koji je uhapšen bez pružanja otpora – objasnio je izvor “EuroBlica” iz istrage.

Upućena u “Kulu”

U sudskoj policiji su potvrdili hapšenje Maletićeve i dodali da je osuđenica odmah prebačena na izdržavanje u Kazneno-popravni zavod “Kula” u Istočnom Sarajevu.

Slavica Maletić iz Banjaluke priznala je u novembru prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu da je pokušala iznuditi 250.000 evra od sugrađanina Nedeljka Kovačevića (58). Maletićeva je pred sudskim vijećem, kojim je predsedavala sudija Snježana Kudrić, nakon priznanja izjavila da se kaje za sve što je uradila.

Vijeće je prihvatilo njeno priznanje, a nakon izricanja presude Maletićeva je osuđena na godinu dana zatvora.

– Nije mi to trebalo, ali sam tako postupila jer je taj čovjek bio nepristojan prema meni. Prozvao me kurvom, što mi je bilo jako krivo, pa sam htjela da ga zaplašim – rekla je Maletićeva nakon priznanja iznude 250 000 evra.

Nadoknada štete

Sa druge strane, Kovačević je u sudu istakao da Maletićevu nije ni poznavao i da je njegova porodica zbog osuđene preživjela traume.

– Slala je prijeteće poruke duži vremenski period i to je sve ostavilo trajne psihičke posljedice na moju porodicu. Tražim krivično gonjenje, a nadoknada štete me ne zanima – rekao je Kovačević.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Maletićeva je od 7. do 15. maja 2015. u više navrata slala prijeteće poruke Kovačeviću tražeći od njega 250 000 evra.

Poruke

U jednoj od prijetećih poruka koje je Maletićeva poslala Kovačeviću navodilo se: “Ovo shvati ozbiljno, sprema se uništenje cijele porodice. Uslov je 250 000 evra, to neće biti kraj. Uskoro poziv gdje ćeš ih donijeti, vidimo se gore. Kako imaš sedam dana spremi ih, poslije roka žene i djece nemaš, što prije to bolje. Čujemo se gdje i kad.”

U drugoj poruci upućenoj Kovačeviću, Maletićeva je navela: “U nedjelju u 12.05 ćeš donijeti novac. Niko ne smije znati osim tebe. Ako ne bude po dogovoru, bićeš ubijen.”

Nakon uznemirujućih prijetnji po život oštećenog i njegove porodice, čitav slučaj prijavljen je Policijskoj upravi Banjaluka, koja je nakon kraće istrage uhapsila osumnjičenu.

Vrhovni sud odbacio žalbu Maletićeve

Vrhovni sud Republike Srpske u martu ove godine odbacio je žalbe Slavice Maletić izjavljene nakon prvostepene presude Okružnog suda Banjaluka, uz obrazloženje da su neosnovane.

Vrhovni sud je tako potvrdio godinu dana zatvora Maletićevoj, ali se osuđena nije pojavila na izdržavanju kazne, nakon čega je zatraženo njeno hapšenje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA