Trampov Twitter napad na Britaniju

520

Nakon što je premijerka Tereza Mej kritikovala američkog predsjednika Donalda Trampa zbog objavljivanja antiislamskih videosnimaka na Twitteru, Tramp joj savjetovao da se fokusira na terorizam u Velikoj Britaniji.

– Ne obraćaj pažnju na mene, već se fokusiraj na destruktivni radikalni islamski terorizam koji se odvija u Ujedinjenom Kraljevstvu – objavio je na svom Twitteru Donald Tramp.

Portparol Tereze Mej rekao je da je pogrešno to što radi američki predsjednik.

SAD i Velika Britanija su bliski saveznici te se smatra da imaju poseban odnos. Mej je bila prvi strani lider koji je posjetio Trampa u Bijeloj kući.

trump tereza

Videosnimci koje je Tramp podijelio imaju više od 40 miliona pregleda, a nekoliko vodećih političara iz Velike Britanije kritikovalo je američkog predsjednika zbog objavljenih snimaka.

Zbog toga je otkazana planirana državna posjeta Donalda Trampa Velikoj Britaniji, iako su iz Londona u srijedu objavili da poziv i dalje važi.

Prilikom Trampovog odgovora premijerki Mej, označen je pogrešan Twitter nalog sa samo šest pratilaca. Nakon toga, obrisao je tweet i ponovo ga objavio, ali ovaj put uputivši poruku na zvanični nalog Velike Britanije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA