Splitska premijera filma “Limunovo drvo”

636
Limunovo drvo

Jedan od najpopularnijih dokumentarnih filmova ”Limunovo drvo”, proslavljenog reditelja i rok muzičara Branka Radakovića, nakon brojnih projekcija i nagrada po regiji našao se i na repertoaru kinoteke ”Zlatna vrata” u Splitu.

Premijerno će biti prikazan u subotu 25. novembra, sa početkom u 17 časova. I ovog puta, autor će biti prisutan i razgovarati sa publikom, a na repertoaru kinoteke, projekcije će biti održane i 27., 29. i 30. novembra.

– Siguran sam da Split ima isto tako kvalitetnu publiku kao i Zagreb, tako da će posjećenost i u najgorem slučaju vjerovatno biti bar približna. I ako bude drugačije, ovaj film je uostalom i stvoren samo za odabrane. Sve preko toga je eksces na ovim prostorima’ – izjavio je Radaković za hrvatske medije.

Film govori o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine.

Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji s kojima su sarađivali, prisjećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili niti jedan album, kroz svjedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz svijeta rok muzike i umjetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih srpskih muzičkih sastava. Sve je to potkrijepljeno i unikatnim snimkama s njihova dva koncerta iz 1978. i 1979. godine na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA