Skupština nije ni počela, ali svađa jeste!

826
Milorad Dodik
Milorad Dodik u NSRS; foto; Buka.com

Posebna sjednica Narodne skuštine RS zvanično je počela u 10 časova, ali tokom četiri sata od otvaranja rasprave, narodni poslanici nisu ni začačkali temu zbog koje su se okupili.

Sjednica je prvo kasnila pola sata, a od svega što je planirano za danas uspjeli su samo da usvoje dnevni red. Na insistiranje poslanika opozicije, u Skupštinu je stigao i predsjednik RS Milorad Dodik, nakon čega je krenula njegova rasprava sa svakim od njih pojedinačno, a koja je ušla u svoj peti sat.

Šta smo do sad vidjeli?

Iako se sporadično spominje suspenzija referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, u poslednjih

Vezane vijesti: 

Dodik-696x483

Predsjednik Srpske o suspenziji referenduma i opoziciji

pet sati priča se od nevesinjskom sijenu, novim prelascima iz opozicije u vladajuće redove, ubistvu Milana Vukelića, stajlingu poslanika, glasovima koje su poslanici osvojili, njihovoj načitanosti ili propustima u literaturi, maestralnim umovima i nezadovoljstvu.

Pričalo se i o smjeni supruge Miladina Stanića sa mjesta direktora škole, o Bobar banci, dužini govorenja za govrnicom, a Dodik se pojedinačno obračunavao sa Adamom Šukalom, Branislavom Borenovićem, Goranom Đorđićem, Milankom Mihajilicom i Miladinom Stanićem.

– Ja sam razočaran činjenicom da tako malo znate o međunarodnoj poziciji Republike Srpske. Nisam znao da sa tako malo znanja idete po svijetu i predstavljate Republiku Srpsku – rekao je Dodik Borenoviću, lideru PDP-a.

Pročitajte još:

Narodna-skupstina-RS-696x464

Suspenzija referenduma: Opozicija poziva Dodika u Skupštinu
Da li ćemo išta više vidjeti?

Ako je suditi šta nas čeka u nastavku zasijedanja, sve su prilike da će replike, krivi navodi i povrede Poslovnika da se smjenjuju i u narednim satima.

Iako su Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS i Senad Bratić, potpredsjednik NSRS u proteklih nekoliko sati u više navrata upozorili da se treba vratiti na dnevni red, Dodik je rekao da je to “okej”, ali da će isto tako da odgovori na sve i jednu repliku koju mu upute.

Na kraju, Dodik je pozvao da se stavi van snage odluka o raspisivanju referenduma zato što opozicija nije spremna da tu odluku sprovede na državnom nivou.

A. P.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA