Šapić kod Radojičića: Podsticaj saradnji Banjaluke i Novog Beograda

614

Gradonačelnik Banjeluke Igor Radojičić, sastao se danas sa predsjednikom Opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem, inače, proslavljenim srpskim vaterpolistom.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, razmijenjena su mišljenja o niz tema iz života dvije lokalne zajednice, sa posebnim akcentom na mlade i saradnju u oblastima kulture i sporta.

Radojičić je rekao da su Banjaluka i Novi Beograd pobratimi i da ta relacija traje od ranije, ali da je svima drago da se iznova može utvrditi u kojim oblastima i na koji način se može dalje sarađivati.

– U proteklom vremenu smo najviše sarađivali u oblasti mladih i omladinskih politika i naša je želja da se ta saradnja nastavi, odnosno da se nastavi razmjena učenika, međusobne posjete i slično, jer iz toga proizlaze prijateljstva za čitav život. Mi smo našim partnerima iz Beograda predstavili naše najznačajnije projekte koji su u toku, kao i pravce razoja grada u budućnosti – naglasio je Radojičić.

Aleksandar Šapić je istakao da uvijek rado dolazi u Banjuluku i Republiku Srpsku, jer ovdje osjeća posebnu pozitivnu energiju.

– Opština na čijem sam čelu već godinama gaji prijateljske veze sa vašim gradom i siguran sam da će se te veze nastaviti i u budućnosti. Očekujem da našu saradnju proširimo i na druga polja, a naš najveći uspjeh će biti ukoliko uspijemo da povežemo ljude iz Beograda i Banjeluke po različitim osnovama. Onda će to dati dodatni impuls saradnji naša dva grada – naveo je Šapić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA