Radojičić: Pojačan nadzor nad radom zimske službe

542

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Grad pojačao nadzor nad radom zimske službe u svim zonama, te da će biti praćena situacija na terenu.

Radojičić je, nakon sastanka sa predstavnicima preduzeća koja učestvuju u radu zimske službe, rekao novinarima da očekuje odgovorno ponašanje, te da svako radi svoj posao.

– Sve pripreme su obavljene i utvrđen je program zimske službe. Na svakom od gradskih i seoskih područja su određeni izvođači, odnosno preduzeća koja će čistiti puteve, a nabavljene su dovoljne količine soli – naveo je Radojičić.

On je naglasio da su svi izvođači rekli da su potpuno spremni za izvršenje svojih zadataka, te da su sinoć bile prve intervencije na terenu, i to u višim zonama seoskog područja.

Radojičić je napomenuo da zimska služba formalno počinje sa radom sutra, kao i da je do 15. marta na snazi poseban zimski režim u saobraćaju, a i kada je riječ o gradskim službama.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u upravi grada Slaviša Sandić rekao je da trenutno na terenu nema problema, te da je preduzeće “Eko-euro tim” sinoć intervenisalo na području Manjače, gdje je pao snijeg.

– Tokom narednih dana obići ćemo nekoliko punktova da provjerimo stanje mehanizacije na terenu. U svakom slučaju, ne očekujemo znatnije probleme – naglasio je Sandić.

On je naveo da je Odjeljenje sačinilo i vodič o radu zimske službe, koji građani mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa internet stranice Gradske uprave.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA