Pronađeno oružje, municija i droga

570

U pretresu na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija i droga, dok će protiv pet lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su posjedovali zakonom zabranjene predmete, saopšteno je danas iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

U Srebreniku kod A. H. pronađena je malokalibarska puška, automatska puška, vazdušna puška, stari pištolj, improvizovana puščana cijev, rashodovana automatska puška, pet ručnih bombi, četiri tijela od ručne bombe, pištolj, oko 900 komada municije različitog kalibra, oko 60 komada lovačke municije, dva ručna bacača, dijelovi za pravljenje i punjenje municije, osam stabljika marihuane i 39 sjemenki “kanabisa”.

Protiv A. H. će nakon kriminalističke obrade biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštavu Tuzla zbog sumnje da je posjedovalo navedene predmete.

Prilikom pretresa u Tuzli kod E. M. pronađeni su TV plazma i veća količina alata koji potiču iz krivičnih djela teška krađa, dok je kod R. M. iz Tuzle pronađen gasni pištolj za koji nije posjedovao odobrenje.

U pretresu kod B. G. iz Tuzle pronađena su četiri manja pakovanja kanabisa i dva manja pakovanja sa materijom koja podsjeća na drogu “spid”. Protiv ovih lica biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Tokom pretresa na području opštine Gračanica, kod J. K. pronađena su dva kuhinjska noža i kašika sa tragovima materije koja podsjeća na drogu “spid”.

I protiv J. K. će u slučaju pozitivnog nalaza vještačenja na opojnu drogu biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA