Pronađeni nestali dnevnici Džona Lenona

491

Muškarac, koji je osumnjičen da je namjeravao da proda kradene predmete iz zaostavštine Džona Lenona, uhapšen je u Berlinu. Kako je saopštio glavno tužilaštvo, među njima su i dnevnici bivšeg člana grupe Bitlsi.

Prije desetak godina Njujork je bio poprište prljavog spora između Joko Ono, udovice Džona Lenona, i muškarca koji je deset godina bio njen šofer. Koral K. je turski državljanin, a spor se vodio zbog krađe i ucjene. K. je navodno prijetio Joko Ono ubistvom i objavljivanjem intimnih detalja, fotografija i video-snimaka.

Poslije svega završio je u pritvoru, gdje je bio 60 dana. “Njujork tajms” je tada pisao o šoferovom viđenju stvari: tvrdio je da je bio mnogo više od običnog vozača. Bio je majstor, bolničar, telohranitelj, ljubavnik. Joko Ono ga je navodno stalno ponižavala i uništila njegovo samopouzdanje, a brak mu je propao.

Na kraju su postigli nagodbu, pa je K. oslobođen uz kauciju i napustio je zemlju.

Predmeti koji su nestali iz stana Lenonove udovice na Menhetnu, uključujući i naočare i dnevnike slavnog pjevača, nikada nisu nađeni.

Priča se nastavlja u Berlinu, gdje su se iznenada pojavili.

Juče u ranim jutarnjim časovima policija Pokrajinske kriminalističke službe u Berlinu uhapsila je 58-godišnjeg muškarca, koji je osumnjičen da je namjeravao da proda ukradene predmete. U njegovom putničkom automobilu nađene su i druge stvari bivšeg Bitlsa, a kako je saopštila policija, drugi osumnjičeni “živi u Turskoj i nije dostupan organima krivičnog gonjenja”.

Da li je taj čovjek Koral K?

– Ne bih to demantovao – kaže za “Zidojče cajtung” Martin Šteltner, portparol berlinskog tužilaštva. On kaže da su “ukradeni predmeti” još prije tri godine bili u opticaju, ali je tek ove godine pokrenuta istraga zbog sumnje na prevaru i trgovinu kradenom robom. Pokrajinska kriminalistička služba zaplijenila je ukupno 80 predmeta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA