Preokret: Kiza ostao, Pušić napustio Borac

1368
Pušić

Trener fudbalera Borca Zoran Milinković ipak je “preživio” poraz od Željezničara, ali je zato Upravni odbor ostao bez jednog člana – Vedrana Pušića.

Kako SrpskaCafe saznaje, status šefa stručnog štaba “podijelio” je najuže rukovodstvo “crveno-plavih”. Jedna struja je predlagala promjene, a kao potencijalno rješenje za klupu se spominjao Igor Janković. No, prevladala je struja koja je podržala popularnog Kizu, što se nije dopalo Pušiću. Zato je odlučio da digne sidro.

U banjalučkoj fudbalskoj javnosti već dugo se postavlja pitanje da li je Milinković pravo rješenje za klupu. Podsjetimo, on je imenovan krajem avgusta, kao zamjena za Željka Vranješa. Tadašnji trener je smijenjen jer nije ispunio očekivanja uprave – u šest kola je osvojio deset bodova.

Potom je kormilo preuzeo Kiza i ostvario isti saldo, ali u devet utakmica. Ono što je evidentno je da nije došlo napretka u igri. Ekipa se muči, u devet ligaških susreta dala je samo četiri gola, od kojih su dva bila “pokloni” protivničkih golmana. Zato se vjerovalo da je Željezničar posljednja šansa Milinkoviću da zadrži posao.

Borac je sinoć izgubio, a šef struke još jednom dobio povjerenje da nastavi sa svojom misijom. Pušić je, međutim, smatrao da je vrijeme da Milinković ode. Pošto se to nije desilo, on je odlučio da ode i povuče se iz Upravnog odbora.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA