Ostavila bebu u autu, “pauk” ga odnio! (FOTO)

840

Beogradski “Parking servis” sinoć je odnio automobil Beograđanke Jelene Manojlović u kojem se nalazila njena šestomjesečna beba. Haos koji je nastao poslije toga rezultirao je podnošenjem prijave protiv majke zbog zanemarivanja djeteta.

Sve je počelo kada je Jelena Manojlović u 18.56 parkirala svoj automobil u Ulici Visokog Stevana i u njemu ostavila svoje šestomjesečno dijete. Ona tvrdi da je na par minuta parkirala auto na nepropisnom mjestu.

– Vratila sam se nakon pet-šest minuta ponovo do automobila, a “pauk” je odnosio moj automobil i šestomjesečnu bebu u njemu. Dozivala sam ih i trčala za njima, ali oni su nastavili da voze. Ne mogu da opišem strah i paniku koju sam u tom trenutku osjećala – priča majka.

krLktkqTURBXy9kMzJiMzdhM2ZjNzQ4OGMyOWI0OGFkNzY2ODg2YTg5MC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Kako kaže u tom trenutku je osjetila strah koji nije mogla da opiše. Nije joj jasno kako nisu vidjeli bebu u kolima. Odmah je pozvala dispečera “Parking servisa” kako bi prenijeli vozačima da se zaustave i daju joj dijete.

– Iz “Parking servisa” su obavijestili vozače šta se desilo, da je beba u kolima i da se zaustave. Međutim, samo su mi poručili da dođem do autoplaca gdje ću moći da preuzmem bebu. Odmah sam sjela u auto i otišla pravo tamo. Dijete je vrištalo i plakalo kada sam stigla. Počela sam da vičem na njih kao što bi i svaka majka, pitala sam ih kako nisu vidjeli bebu i zašto nisu stali da uzmem dijete, na šta su mi oni zapretili da će pozvati socijalnu službu. Strašno – ističe Jelena Manojlović, majka bebe.

“Parking servis”: Iz vozila se nije ništa čulo

S druge strane, radnici “Parking servisa” tvrde da bebu nisu ni primijetili, te da su sve uradili po propisima službe.

– Radnici “Parking servisa“ u Službi za prenos vozila rade po unaprijed utvrđenim procedurama i njih su se pridržavali i u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine, kada su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primijetili nepropisno parkirano vozilo registarskih oznaka BG941PF, koje se nalazilo između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorilo prolaz i onemogućilo kretanje pješaka trotoarom. Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora – tvrde iz “Parking servisa”.

kKDktkqTURBXy9kYmJmZmQ0NzlhZmM3Nzc0ZjYyOTdhMjJiYWY1Y2VkNC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Nakon dobijanja naloga za prenos nepropisno parkiranog vozila radnici su postupili u skladu sa njim.

– Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu „Parking servisa“ za smještaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica „pauk“ ušla u Dunavsku ulicu, radnik „Parking servisa“ je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu. U istom momentu, na tridesetak meatara od placa “Parking servisa” u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba – saopštili su iz “Parking servisa”.

Tu, međutim, nije bio kraj.

– Radnici “Parking servisa” su, zatim, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procijenili da je nebezbijedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa “Parking servisa”, a oca povezli dizalicom. Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala. Postavlja se pitanje koliko je beba prije izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP “Parking servis” je podnio prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke djeteta – zaključuju iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Majka je (ne)odgovorna?

Nije mali broj onih koji smatraju da mlada majka nije smjela da ostavi bebu samu u kolima.

– I mene su moji roditelji ostavljali u kolima na par minuta kada su morali, a čuvali su me kao malo vode na dlanu. Nisam ja ostavila dijete dugo, to je bilo svega par minuta. Takođe, da su došli lopovi, kao što mnogi kažu, vjerujem da ne bi odvezli auto sa bebom, oni bi stali u svojoj namjeri, što ljudi iz “Parking servisa” nisu uradili – kaže uznemirena majka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA