Oduzeta veća količina zlata i srebra

606

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje UIO BiH oduzeli su na području opštine Velika Kladuša veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 114.193 KM.

Nakon što su službenici UIO prije nekoliko dana zaplijenili veliku količinu zlatnog i srebrnog nakita na području opštine Bužim, posebno je planirana i održana nova aktivnost na terenu s ciljem sprečavanja nezakonite prodaje ove vrste robe u BiH.

– Ovo je nastavak aktivnosti na sprečavanju nelegalne prodaje zlatnog i srebrnog nakita u BiH – saopšteno je iz UIO.

Tako su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banjaluka, uz pomoć kolega iz Mostara, izvršili provjeru porijekla roba na tržnici u Velikoj Kladuši.

Tom prilikom su na tezgama kod tri fizička lica pronašli određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita i to 209 grama zlata i 6 074 grama srebra, čija se tržišna vrijednost procijenjuje na 114 193 KM.

Pošto je u toku provjere utvrđeno da lica kod kojih je predmetna roba pronađena nemaju registrovanu trgovačku djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita, niti dokumentaciju o porijeklu, pronađena roba je privremeno oduzeta. Protiv počinilaca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudovima

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili svaki oblik nezakonite trgovine. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA