Na Paliću posjekli drvored stariji od dvije decenije

754

Dio drvoreda na obilaznom putu od Subotice ka Paliću nelegalno posječen. Uništeno 200 metara vjetrozaštitnog pojasa, na javnoj površini i u zaštićenom predjelu Palićkog jezera. Procjenjuje se šteta.

voj-posecena-stabla-1_620x0Vandalski čin prva je primjetila poljočuvarska služba JP „Palić Ludaš“ u petak, kada su nasred puta zatekli posječene topole, drvored koji je posađen prije više od dvije decenije.

– Komunalna policija je bila na licu mjesta, ali mi je rečeno da nisu zatekli nikoga i da se ne vide tragovi sječe.

Oko 18 časova istog dana došao sam i ja, i zatekao pet-šest radnika koji su sjekli drvored bez dozvole – kaže Šimon Ostrogonac, član Gradskog vijeća za poljoprivredu.

– Zvao sam policiju na Paliću i kada su se oni pojavili, radnici su se razbježali. Međutim, jasno se vide tragovi sječe, panjevi su zatrpani zemljom, granje svuda okolo-, kaže Ostrogonac.

U toku obilaska na licu mesta pojavio se kamion na koji su utovarana posječena stabla. Brzo je došla i policija, koja je legitimisala vozača kamiona i naložila da obustavi sve radnje.

Iz preduzeća, čije se transportno vozilo vidi na fotografijama i snimku ističu da su uslužno angažovani za transport isječenih stabala, te da apsolutno nemaju nikakve veze sa ovim dogadjajem.

Njihov radnik koji je zatečen u toku utovara je saslušan od strane policijskih službenika i u toku je istraga.

U ovom trenutku teško je govoriti o nastaloj šteti. To ovih dana treba da procjeni sudski procjenitelj.

Podnijeta je prijava zbog teške krađe, isto će učiniti i Gradska uprava, a kako će se situacija riješiti ostaje da vidimo u narednim danima.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA