Miroslav Tuđman: Hrvatska nije proizvodila zlo već Armija BiH!

1851

Hrvatska nije proizvodila zlo, izjavio je danas Miroslav Tuđman, poslanik HDZ-a i sin prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, kojeg je Haški tribunal danas označio kao vođu udruženog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja na prostoru Herceg-Bosne, u BiH.

– Hrvatska nije proizvodila zlo, već se borila sa zlom – rekao je Miroslav Tuđman poslije izricanja presude u slučaju Prlić.

Presuda izrečene osuđenoj šestorki u tom slučaju ga, kaže, užasavaju.

– Armija BiH je pokušala da protjera preko 150 000 Hrvata iz centralne Bosne, a proglašavaju se krivim osobe koje su se od toga branile. Haški sud je s ovakvim neuravnoteženim pristupom, nepoznavanjem činjenica, pokazao da nije u stanju sagledati situaciju i procijeniti što se zbivalo, a još je manje bio sposoban da pronađe pravu mjeru u određivanju kazni – rekao je Miroslav Tuđman.

Zločini Armije BiH bili su sedam puta veći, rekao je Tuđman, koji smatra i da će ovakva presuda Bošnjacima omogućiti da svim silama redukuju pravo Hrvata kao konstitutivnog naroda.

Zalaže se, kaže, za preduzimanje važnih koraka kako bi se Hrvatima u BiH omogućila njihova prava.

– Krajnje je vrijeme da se na nivou EU i NATO preduzmu mjere da bi sva tri naroda u BiH bila ravnopravna – naglasio je on.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA